Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2015 09:38 - Пентагонът няма да обучава ”отвратителния нацистки Азов”
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2103 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 12.06.2015 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ето как, съвсем в реда на нещата, украинските националисти "станаха" омразни фашисти.

"Камара на представителите на Конгреса в САЩ обсъди законопроекта за асигниране за нуждите на министерството на отбраната и прие поправка, която забранява отпускането на средства за подготовката на украинския доброволчески батальон „Азов“. Това бе съобщено на сайта на автора на инициативата, демократът Джон Конърс-младши, представляващ щата Мичиган, предаде Lenta.ru.

„Изразявам благодарност във връзка с това, че Камарата на представителите единодушно прие вчера моите поправки, които гарантират, че наши военни няма да обучават представителите на отвратителния нацистки „Азов“, отбелязва Конърс.

В прессъобщението се посочват линкове към англоезична преса, в която се говори за неонацистката същност на доброволческия батальон.

image

И по-конкретно, списанието Foreign Policy характеризира тези формации на украинската национална гвардия като „откровено неонацистки“ и „фашистки“. При това вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков анонсира, че „Азов“ ще стане едно от първите подразделения, които ще бъдат обучавани от Пентагона.

С линк към агенция Reuters се припомня, че „Азов“ възниква от военизираната национал-социалистическа групировка „Патриот на Украйна“, която използва лозунги за превъзходството на бялата раса, расовата чистота, нуждата от авторитарна власт и централизирана национална икономика.

Отбелязва се, че „омразният“ основател на „Азов“ е Андрей Билецки, който през 2008 г. организира неонацистката групировка „Социал-национална асамблея“. След като през септември 2014 г. „Азов“ е включен в състава на националната гвардия и започва да получава голямо количество тежко въоръжение, Билецки е укротил риториката си.

The Telegraph на свой ред посочва, че „Азов“ използва неонацистката символика на Wolfsangel („Вълча кука“) на знамето си, а участниците са отявлени бели расисти и антисемити.

Според публикация в Washington Post членовете на батальона могат потенциално самоволно да воюват срещу проруските противници и дори да обърнат оръжието си към украинското правителство, ако то се съгласи да урежда конфликта дипломатично.

В Камарата на представителите е била приета и поправка, според която се забранява доставката на преносими зенитно-ракетни комплекси за Украйна и Ирак."

www.fbr.bg/read.php

 




Гласувай:
1



1. injir - Сега ли разбраха? Този батальон се ...
12.06.2015 11:14
Сега ли разбраха? Този батальон се подвизава още от Майдана.
цитирай
2. bgman13 - Ще ги обучава и ще ги въоръжава. Само ...
12.06.2015 13:58
Ще ги обучава и ще ги въоръжава. Само че тайно. Снимката дето си я показал е малко неудобна за американците и за нато. Щото на нея символът на НАТО е сложен до пречупения кръст. На американците им е ясно, че с такива снимки ги поставят в неудобно положение. А на въпросните украински националисти, дето чакат помощ от щатите, не им ли е ясно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383852
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив