Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2016 09:58 - ОТПОР НА БЕЗРОДНИЦИТЕ: Варненци подготвят алтернативен учебник по Родинознание!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2117 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 26.01.2016 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като великите "експерти" на МОН смятат да натресат на нацията своите виждания и чуждите предписания за развитието на българското училище, народът вече се самоорганизира за отпор и в тази насока.

Има алтернатива на учебниците, които просветното министерство издава, казват във Варна!

По проекта за нов учебник по Родинознание вече работят учители, педагози, филолози, практикуващи историци и етнографи, обяви историкът и председател на движение „Възраждане" Костадин Костадинов, който е инициатор за създаване на учебника, съобщи Дарик радио.

Съдържанието на алтернативния учебник ще бъде по-приповдигнато и ще показва най-доброто от българските история, природа, култура и традиции. Ще казва на децата, че българите сме специален народ, и ще ги учи да се гордеят, че са българи, т.е ще учи децата на патриотизъм и любов към Отечеството.

Първоначалният тираж ще бъде 5000 броя и ще се разпространява безплатно. Изданието ще бъде качено и в интернет. Костадинов, който е и общински съветник във Варна и шеф на Историческия музей в Добрич, не за първи път се обявява против пренаписването на учебниците, особено за най-малките ученици. Преди време той и други родители от Варна настояха за незабавна смяна на учебниците в начален етап на обучение, като заявиха готовност да спрат децата си от училище.

В новите учебници българската история е подменена, е мнението на историка. Той даде за пример замяната на Турското робство с Османско владичество, по време на което „българските земи са изживели нечуван икономически разцвет, че българи и турци живеели тихо и кротко под сянката на султана".

„Българското училище е превърнато в инструмент за отродяване и асимилация на българите.
С новите учебници се възпитават нихилисти, дегенерати и емигранти", коментира лидерът на „Възраждане".




Гласувай:
3



1. syrmaepon - Хубаво, че има подобни инициативи. ...
26.01.2016 15:17
Хубаво, че има подобни инициативи. Проблемът е, че МОН е монополист и разрешава или отхвърля даден учебник и инспектира училищата. Всичко остава в ръцете на хората - учители, културни дейци, които с други средства да покажат алтернативни възгледи. Едно време читалището е било място за събор на патриоти, видно не случайно, те все още съществуват. Явно пак ще ни потрябват ))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378017
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив