Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2016 16:04 - Заблудите относно предателството и покорността на българският народ
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2622 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 19.02.2016 10:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да се говори за един народ обобщено, по принцип не е правилно, защото във всеки един народ  има всякакви индивиди - и предатели и герои и свестни хора и откровенни боклуци.

 Напоследък обаче, като че ли се забелязва тенденцията, българите да се определят едва ли не само като някаква рая”, или като предатели.

 Двама македонци правели чета, а трима - чета с предател.

Васил Левски бил предаден и от това следва, че едва ли не, ние българите по принцип сме си предатели.

Чехите имали нежна революция”, по времето на комунизма, поляците и унгарците също, само ние сме останали настрана от тези неща.  В другите страни имало съпротива, а тук не.

Българският народ бил разединен и нямало никакво единство в него.

Тези констатации обикновенно се правят от хора със слаб характер и слабо познаване на историческите процеси.

Щом аз нямам волята да променя каквото и да било, или въобще не искам,  значи и всички останали са такива и няма смисъл от никаква борба, живей си живота и това е .

България е обречена и нищо не може да се промени.

Значи, ама не значи. Тези разбирачи от всичко, убеждават хората, че едва ли не всички са боклуци и голяма част от българите за съжаление възприемат тези заблуди, едва ли не като чиста монета”.

За да видим как стоят нещата в действителност, ще трябва да се обърнем към историята, за която казват че била учителка на народите и ще трябва да сравним как стоят нещата и при другите нации и народи.

 Всяко нещо е относително на този свят. Един човек  висок 170 см може да изглежда като великан, спрямо един пигмей и същевременно като дребосък, спрямо някой друг висок над два метра.

И тъй като ние българите все обичаме да се сравняваме с европейците, да видим как стоят нещата в Германия например.

През цялото Средновековие тя е разделена на около 300 графства, княжества и феодални имения. През 1524г. се разразява така наречената Селска война”, в която са избити около сто хиляди бунтуващи се селяни, при едно население доста по-малко на брой от днешното.

След това въстание избухва и Тридесетгодишната война”, засягаща основно територията на Германия.

Сражават се  германци католици, срещу германци протестанти. Резултатите са загуба на около ЕДНА ТРЕТА от немското население и пълно опустошение на  областите, засегнати от войната.

Ето какво се случва и по време на Първата световна война и след нея, когато Германският Райх поне на външен вид изглежда обединен.

Ще цитирам един известен германски държавник от близкото минало, който в известното си произведение Моята борба описва противопоставянето на едни германци срещу други:

Аз лично започнах своята борба срещу това безумно насъскване на отделните немски племена едни срещу други именно по това време.

Мисля, че през целия ми живот нито веднъж не ми се е налагало да се залавям с работа, която в началото да е била толкова непопулярна, както моята тогавашна борба срещу антипруското насъскване.

В продължение на съветския период в Мюнхен ставаха безброй масови събрания, в които настроението против останалата Германия се разпалваше до такава степен, че нито един северняк не можеше да се изкаже на тях, а прусаците просто ги заплашваха със смърт.

Повечето от тези събрания достигаха до такава точка на кипене, че в края им аудиторията обикновено се сливаше в един див вик: „Долу Прусия!“, „Никаква връзка с Прусия!“, „Война на Прусия“ и т. н.

Един от „най-блестящите“ представители на идеята за суверенитета на Бавария, както се знае, издигна дори в Райхстага лозунг, който формулира с думите:
„По-добре да умрем като баварци, отколкото да вегетираме под властта на прусаците!“

Това е все едно да насъскваш шопи срещу тракийци, или добруджанци срещу македонци.

Такива неща във България са възможни, но само в рамките на комедийните предавания, в който перничанин мрази майнитенапример.

Относно предателството на Левски и предателските качества на българският народ въобще, тук само ще спомена, че същият този народ успява да опази тайната на комитетите основани от него в продължение на цели ПЕТ години.

В тези революционни комитети са влизали хиляди българи от всички краища на българското землище.

Самото предателство и до ден днешен е един дискусионен въпрос и на практика няма сигурни доказателства, че Левски е бил предаден.

Един друг пример за това, че българският народ може да се обедини и да нанесе съществени поражения на враговете си е и ВМРО, която за времето си е определяна като най-мощната терористична организация в света.

Тя води война на доста фронтове.

Първоначално срещу турците, след това срещу сърби и гърци, както и срещу комунистическата зараза във България, пряко подпомагана от съветските другари”.

В общи линии успява да даде достоен отпор по всички тези направления. Имало и предателства. Във всяко стадо има и мърша и е нормално, когато в една организация участват хиляди хора сред тях да има и слабохарактерни боклуци и продажници.

Но тъй като аз се интересувам от тази тема, съм прочел и биографиите на повечето от тези предатели.
Почти никой от тях не умира от естествена смърт
, където и да се намира по света.

Рано или късно го застига дългата ръка на македонското правосъдие”.

В това отношение организацията на македонските българи ( в която са влизали  и много наши сънародници и от другите краища на нашата Родина)  е била доста ефективна.

Прочетете спомените на гръцкият владика Германос Каравангелис Моята борба за Македония , в които той описва част от тези събития.

Нашият народ  не понесе и комунистическият терор като покорно добиче, както обичат да ни обясняват днес либералните "историци" и нихилисти.

Нека си припомним  за горянското движение, което се развива  след комунистическият преврат от 1944г.

"В първите месеци след 9 септември са избити или "безследно изчезнали" близо 30 хиляди души и в отговор на заливащите страната репресии в Балкана излизат стотици хора - понякога цели семейства.

Общо горяните и техните помагачи са около 10 000 души. Самите горяни са около 2 000, а разкритите нелегални организации - над 600. В движението се включват най-различни прослойки на българското общество.
Според един доклад на Държавна сигурност от 1951 г. сред въстаниците имало стотици земеделци, националисти, бивши комунисти, бивши полицаи, троцкисти и анархисти, бивши офицери, членове на ВМРО...

Горяните се сражават с комунистическата власт от 1944 до 1956 година. Горянски чети действат из цялата страна - 28 по-големи чети, множество по-малки и дори 160 горяни, които се сражават поединично.

Други 52 чети влизат от чужбина - наричани от социалистическата пропаганда диверсанти, а всъщност български емигранти, които се връщат в България да се сражават срещу комунистическата власт с надеждата, че това ще подтикне Запада към война за освобождението на Източна Европа."

Къде на друго място в окупирана Източна Европа има такъв въоръжен отпор срещу комунистическият терор?

Така че, не приемайте толкова лековерно "констатациите" за покорството, разединението и предателството на нашият народ.

 Съвременното поколение било вече твърде изнежено и неспособно за нищо.

Да, това донякъде е така, но при подходящо образование и обучение, нещата могат много бързо да се променят.

Пък тогава да видим, кой какво може и не може.

Нищо не е безвъзвратно загубено.

И днес сред сивата маса от безразлични и отчаяни хора, взеха да се срещат и твърди частици, които един ден ще образуват ядрото, което ще върне могъществото на българската държава.

Колкото и отчайващо да изглежда положението в момента, не бива да забравяме, че тази криза дава и шанс за обрат и поемане в съвсем друга посока на развитие.

Днес ние сме длъжни, не само да не забравяме делата на хилядите наши предшественици, които са се борили и умирали , за това, нас и нашата държава да ни има, но и да продължим по пътя им.




Гласувай:
3



1. minevv - da
18.02.2016 17:05
Браво
цитирай
2. krumbelosvet - Съгласен за "българските" пороци.
19.02.2016 11:43
Винаги е съществувала тая тема, но не в такъв катастрофален размер, както последните години. Парадокс? Не. Никога не сме били толкова зависими от Големите и най-Големия. Вече не можеш да разбираш песните по ТВ, ако не знаеш английски.
Относно комунистическия терор, половината истина е цяла лъжа. Симеон ІІ в автобиографията си отбелязва, че навсякъде по света има ДВЕ български колонии - бегълци от десния терор и после от левия. Той не допълва, че десните са рязали глави, разстрелвали деца, палили къщи и потопявали шлепове с арестанти, което левите НЕ са правили.
цитирай
3. nkf - . krumbelosvet, комунистически ...
21.02.2016 18:07
. krumbelosvet, комунистически боклук такъв. Всички онези червени боклуци, чиито глави са били евентуално рязани са българофоби и предатели, вдигнали оръжие срещу България по заповед на москва и комунистически интернационал. Пак по заповед на тях, вие, комунистическите курви, избихте цвета на България. Това е истината. Вие не сте "жертва невинна", а сте понесли закономерните последици. Къде бе, долна свиньо комунистическа ще те търпят, ако се опиташ да правиш въоръжен метеж? Да ти кажа само, че ако в супердемокрацията САЩ си позволиш да убиеш полицай, да вдигнеш оръжие срещу законната власт, участвайки в чети, банди; ако ограбваш частна собственост / като партизанин/; ако работиш за отделянето нанякой щат от федерацията, с цел да го предадеш на друга държава, смятай, че ще бъде линчуван, дори преди да те докопат федералните власти. Пък решиш ли да се криеш - ще те преследват като диво животно. А докопат ли те пък щатските или федерални власти - готов си опържен на електрическия стол. Тъй че мършо комунистически не придавай мъченически ореол на комунистическите престъпници, антибългари, винаги служели на една чужда държава и престъпна идеология.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1383888
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив