Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2017 19:08 - Опит за легализирането на гейбраковете – Истанбулската конвенция в България https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2288 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Опит за легализирането на гейбраковете – Истанбулската конвенция в България

 Публикувано на 15.12.2017 в България

 image

Истанбулската конвенция налага промени в поведенческите модели на мъжете и жените и гарантира бежански статут на преследвани ЛГБТ. Целта е тихомълком да бъде гласувана до Нова година.

Истанбулската конвенция съдържа разпоредби, криещи сериозни рискове и неблагоприятни последствия за правата на родителите и децата, брака и семейството; свободата на вероизповедание, националните политики по отношение на тези въпроси, както и за вътрешния ред и сигурност и политиките за бежанците.

 Ето част от крайно неприемливите текстове в нея.

 

  1. Учебен материал за „нестереотипни роли на пола“ в официалните учебни програми

 Чл. 14 ал.1 “Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.”

 Приемането на Истанбулската конвенция може да доведе до изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм, травестизъм и др. на всички образователни нива – от детската градина до университетите.

 

  1. Изкореняване на традиции, основани на „стереотипните роли за мъжете и жените“.

 Гл. 1 ч. 4 ал. 3  Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете.

 Традиционните роли на жената и мъжа се приемат като основа на предразсъдъци и ще бъдат подложени на законен институционален натиск, ако бъде гласувана Истанбулската конвенция.

 

  1. Насърчаване на промени в поведенческите модели на жените и мъжете

Гл. 3 чл. 12 ал. 1  Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете.

 Традиционните роли на мъжкия и женския пол ще бъдат подложени на натиск за поведенчески промени в социалните и културните модели – натиск, който засега се нарича „насърчаване“.

 

  1. Статут на бежанци за хора с „особености на пола“

Гл. 7 чл. 60 ал 2 Страните осигуряват тълкуване, отчитащо особеностите на пола, на всяко от основанията на Конвенцията, а когато бъде установено, че преследването, от което се опасява лицето, е на едно или повече от тези основания, кандидатите следва да получават статут на бежанец съгласно съответните приложими инструменти.

 Гласуването на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с „особености на пола“. С други думи, всеки травестит в Иран например може да получи гарантиран статут на бежанец у нас, тъй като в родината си е преследван заради „особености на пола“.

 

  1. Въвежда се постоянен механизъм за мониторинг

Гл. 9 Член 66 Експертна група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие

 ал.1 Експертната група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие (наричана по-нататък „GREVIO“) следи за изпълнението на настоящата Конвенция.

 Гл. 9 чл.68 ал. 1 Страните представят пред Генералния секретар на Съвета на Европа доклад за законодателни и други мерки, въвеждащи в сила разпоредбите на настоящата Конвенция, съставен на основата на изготвен от GREVIO въпросник, който да бъде разгледан от GREVIO.

 Гл. 9, чл. 68 ал.4 GREVIO определя подходящите средства за провеждане на тази процедура по мониторинг. Тя може по-специално да приеме въпросник за всеки кръг на оценяване, който да служи като основа за процедурата на оценка на изпълнението от страните. Този въпросник се изпраща до всички страни. Страните отговарят на въпросника, както и на всяко друго искане за информация от GREVIO.

 С други думи, ЛГБТ активистите у нас ще получат още една законна властова позиция за атака срещу единствените два пола – мъжки и женски, за атака срещу традиционното семейство и за налагане на хомосексуалния модел с подкрепа на държавата. Още един Български Хелзински комитет, подкрепен законодателно от държавата, за да работи срещу гражданите.

 Целта на Министерството на правосъдието, което е вносител на Истанбулската конвенция е тя тихомълком и без обсъждания да бъде гласувана в Министерски съвет в оставащите няколко дни до Нова Година.

 Срокът за съгласувателната процедура по министерствата изтече днес, 15.12.2017, петък, в 16.00

 Стремежът е другата седмица Истанбулската конвенция да бъде гласувана в Министерски съвет и оттам – и от Народното събрание.

 Ако това се случи, вече знаем последиците.

Шокиращи данни за децата, израснали в хомосексуални ”семейства”

image  ПЪРВО ИЗСЛЕДВАНЕ В СВЕТА ЗА ТРАГЕДИЯТА НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ХОМОСЕКСУАЛНИ “СЕМЕЙСТВА” Какви ще израснат децата, възпитавани от хомосексуалисти? Отговорът на този въпрос отдавна интересува всички. Привържениците на еднополовите партньорства яростно твърдят, че за децата е все едно дали си имат татко и мама,

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19646427
Постинги: 44542
Коментари: 6159
Гласове: 7172
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031