Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2019 11:50 - Хвърлял ли е Чочоолу танкове срещу Столипиново?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Една красива измислица шества из интернет и от време на време във вестниците – как храбрият бивш партизанин Стою Неделчев – Чочоолу, окупирал с танкове циганското гето Столипиново в Пловдив.

В тази красива измислица има толкова истина, колкото в това , че Крали Марко е освобождавал три синджира роби. Тази измишльотина я пусна преди десетина години моят познат Недко Кертов, наивни репортерки я тиражираха и от тогава все някъде ще цъфне – в сайтове , та дори и в мастити часовникарски вестници.

Покрай напращелите събития в Асеновград с циганите, вчера изгря и в един уважаван и четен от мен седмичник.

В този митологичен разказ за буйния Чочоолу се оплитат две истории.

Едната е за нападение над млад мъж и бременната му жена и как мъжът пък бил племенник на Чочоолу и понеже милицията не могла да открие убийците на двойката, легендарния партизанин отскочил до танковата бригада в Карлово, вдигнал по тревога два батальона /???/ верижни машини и окупирал Столипиново. Тази глупост може да се роди в главата само на наивни журналистки, които си нямат и представа от казарма.       Да не говорим за социалистическата казарма.

Хайде сега да видим фактите: случаят станал през 1978 година – трънки. Случаят е станал през 1981 година и не е с млад мъж и бременна жена, а с баща и син. Случаят с младата двойка е в Пазарджик и тогава наистина шефът на полицията Арлин Антонов направо попилява мангалите. Та по това време Чочоолу е болнав пенсионер и отдавна няма нищо общо с войската. Как си представяте един старец, пък бил той легенда партизанин, да отиде в танкова бригада , да вдига по тревога машините и да поеме към Пловдив, за да събаря къщи? Недко Кертов – авторът на измишльотината, твърди, че е служил при Чочоолу, когато той е бил генерал. За сведение на самия Недко, когато бившият партизанин е носил униформа, той не е бил роден!

Каква е истината за операцията в Столипиново. Аз съм правил проучване и няма никакъв Чочоолу.

През 1981 година в късните часове на нощта в Столипиново са били наръгани с отверки баща и син от пияни цигани. За онова време това си е инцидент, който не може да се отмине току – така. Веднага се предприемат крути мерки. Най-страшната от която е въвеждането на вечерен час в циганското гето – никой няма да право да се шляе из района от 20 до 6 часа.
Само милиционерите да видят пиян циганин и пада такъв лобут ( бой ), че оня изтрезнява за минути. Ако е трезвен – пак бой.

Когато вземат решението на спешно заседание в градския комитет на БКП, генерал Пенчев, началник на окръжното управление на МВР, плахо пита първия секретар Иван Панев:

„Кой ще поеме отговорността, другарю Панев?“

Известният със своята рязкост и твърдост партиен ръководител го стрелнал гневно с очи и отсякъл: „Абе, какъв генерал си ти, като не можеш една отговорност да поемеш!“   И след два-три месеца го уволнил. Мерките в този квартал бяха наистина доста сурови и продължиха близо половин година, спомнят си бивши офицери от МВР. Но ефектът бил поразителен: за това време един шамар не е имало в гетото, а циганите били по-ниски от тревата и по-меки от памука. Това е – няма танкове, едноръки генерали, събаряне на къщи и куп още фантасмагории на бездарни журналистки.

https://www.plovdiv-press.bg/2017/07/09/chochoolu-s-tankove/?fbclid=IwAR1WxG9GdV268vcmU7osBnzmoWoW4lTRcJMGgnIXySqu080C7ofSNuH1dmA

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377851
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив