Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2019 21:53 - Протестът в Габрово – признак на национална солидарност!
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Редовно ставаме свидетели на цигански тормоз, било то в София или било то в някой малък град или село. Сравнително рядко обаче има сериозна обществена реакция, която да даде ефикасен отговор на това насилие.

В подобни случаи би трябвало държавата да вземе адекватни мерки, като означава веднага да бъдат заловени извършителите и да бъдат осъдени по най-бързия начин на строги наказания. За съжаление на всички е ясно, че това не се случва или ако има присъди, ти най-често са смехотворно леки. А често става въпрос за изключително тежки престъпления, които са съвкупност от гавра и жестокост.

Вчера станахме свидетели на поредния акт на чувство за безнаказаност от страна на няколко индийски нашественика. Трима мъже на средна възраст започват бой в магазин, където накрая продавача, момче българин е потърпевшия. В случая можем да се радваме, че става въпрос за младо момче, а не възрастен човек, за който ударите биха били смъртоносни. Радостно е, че момчето няма тежки наранявания, но това е чист късмет, защото циганите не са използвали оръжия. Много често при техните атаки те използват ножове, брадви, железа и прочие.

Със сигурност реакциите от страна на либералите медии и НПО-та няма да закъснеят. Но тази реакция няма да е свързана с нападателите и тяхното дивашко поведение. Напротив, те ще започнат да се сипят обиди върху младежите от Габрово, на които им писна от това поредно нападение и показаха нагледно мнението си за безнаказаността на циганите. Но мнението на въпросните медии и НПО-та не трябва да ни интересува, както тях не ги интересува, когато потърпевшия е част от българския народ.

Но имаме апел към всеки осъзнат българин. Всякаква морална и материална подкрепа при евентуални възникнали съдебни дела срещу непримиримите младежи от Габрово е добре дошла за тях. Те показаха, че това е техния дом и нападението над сънародник и съгражданин няма да остане безнаказано. Това е признак именно на това мислене, което сплотява народите и им дава сила. Това е съзнанието за общност, че ако някой от нас пострада, то всички трябва да се застъпим за него. Не е редно да позволяваме на група индийски номади да издевателстванад население, което е тук от векове. Много хора са крайно песимистично настроени към нашия народ, като дори стигат да самоунижение и самоомраза към собствения си народ, но подобни случаи показват, че не трябва да се отчайваме, защото все още има спасение.

Вчерашната случка беше пример за това, че в българските градове има будни хора, които не искат да мълчат. Момчетата показаха, че когато са заедно могат да постигнат нещо. Нека послужат за пример на всеки град или село, който изпитва проблеми с циганската престъпност. Навсякъде българите трябва да знаят, че те са стопаните в своя дом, те са хората, които плащат данъци и се стараят да отгледат здраво поколение. За това и не трябва да оставят техният дом да заприлича на джунгла.

От bgns.net




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1384684
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив