Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2021 16:04 - Разликата между национализма и комунизма
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2021 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Откъс от книгата "Срещу течението" на дисидента Григор Симов:

  " През есента на 1974 г. на една страница на вестник “Работническо дело” бяха поместени две малки статийки. По-отгоре пишеше “Хуманен Акт”, където тържествено се съобщаваше, че по случай годишнината от “социалистическата революция”, се дава амнистия на емигранти “невъзвръщенци”, които доброволно се завърнат в Родината ! В другата статийка със заглавие “Демагогски ход”, пишеше, че по повод една година от преврата, президентът на Чили, Пиночет, дава амнистия на всички задържани след преврата срещу комуниста Алиенде, които се съгласят да напуснат страната!

Набиваше се в очите, че ако заглавията на двете статии се разменят, щяха да си дойдат на място, защото по амнистията от “Хуманния акт” пуснаха показно от затвора, само един-двама, явно техни хора и толкова! А пет-шест души, повярвали на уловката, дълги години търкаха наровете на родните затвори, след наивното си завръщане от Запад ! Такъв беше "Хуманият акт"!

  Но след “демагогския ход” на Пиночет, – стотици, ако не и хиляди задържани чилийци – комунисти, бяха освободени и радушно бяха приети в много европейски страни, включително и в България! А в същото време, в “социалистическата ни родина” – хиляди младежи, без да сме извършили каквото и да е престъпление, ни мъчеха години в затворите, само за това, че искахме да видим свят и да напуснем режима, превърнал Родината ни в затворнически лагер!
  Обаче, на комунистическата ни власт, и през ум не и минаваше да ни амнистира, а още по малко, да ни разреши да напуснем страната, както бе направил Пиночет! Така че, нека всеки сам да разсъди, за “хуманния акт на Живков” и за “демагогския ход на Пиночет”!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1387159
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив