Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2021 16:02 - Брутално нападение на Антифа срещу националист в Германия
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 966 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В България Антифа звучи все още екзотично. Чуваме това име главно около ежегодното провеждане на Луковмарш. Тогава единствено, душевно изтерзаните индивиди, причисляващи се към това движение, напускат виртуалното си съществуване, за да мога с мъка и солидно подкрепление от чужбина да съберат няколко десетки души по софийските улици, представяйки го като протест срещу фашизма. През тези два часа всяка година шепата антифашисти чрез демагогия и под влиянието на халюциногенни вещества опитват да убедят обществото в наличието в България на някакъв имагинерен “фашистки терор” и опасността от него.

Кухите им лозунги и нагли лъжи обаче по никакъв начин не биват възприети от българите и сектантската им групичка остава все така маргинализирана и отритната от всеки нормално мислещ човек. Така единственото им утешение остава да наблюдават с овчи захлас какво вършат себеподобните им в Западна Европа и САЩ. Но какво би се случило, ако българските антифашисти получат обществения и медиен комфорт, а и подкрепа от държавата, каквито имат тези на Запад? Не е нужно много да гадаем, защото една случка от вчерашния ден в Германия ни дава нагледен пример за това какво може да очакваме от “борците срещу фашизма” в България, ако станат толкова силни както тези на Запад.

В четвъртък, в германския град Айленбург, жертва на брутално нападение от антифашисти стана Паул Ржехачек, председател на младежката организация на партия НПД (Националдемократическа партия на Германия). Сутринта, на вратата на къщата, в която живеел, се позвънило. Когато отворил, пред него стояли няколко маскирани лица, облечени с жълти жилетки с надпис “Полиция”. Крещейки, че извършват обиск, те накарали Ржехачек да легне на земята. След това започнали да му нанасят удари с чук по глезените, вследствие на което и двата крака на жертвата са счупени. Междувременно, преоблечените като полицаи антифашисти, взели телефона и лаптопа му, а на излизане му нанесли още няколко удара по главата и го напръскали с лютив спрей. Бързо след това 30-годишният баща е откаран в болница в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Криминалната полиция на провинция Саксония се е заела със случая, като според неин говорител се разследва опит за убийство.

imageПаул Ржехачек

От името на БНС пожелаваме бързо възстановяване на Паул и се надяваме наглите нападатели да получат заслуженото им наказание. Новината за случилото се ни засяга и лично, тъй като представители на нашата организация са имали възможност да се запознаят с Паул преди три години, когато са били гости на третия конгрес [Ре]Генерация Европа, организиран именно от организацията, ръководена от младия националист и пазят чудесни спомени от гостоприемството на домакините. 

Случаят с Паул Ржехачек трябва да накара сигналната червена лампа да светне за българските институции. Но как процедират спрямо родните антифашисти те досега? Столична община, например, всяка година позволява да се проведе безпрепятствено антифашисткото сборище срещу Луковмарш, на което открито се възхвалява политическия тероризъм чрез плакати с Виолета Якова. Полицията от своя страна чинно охранява присъстващите чуждестранни лумпени, включително и тези от Гърция, които са известни с погромите, които организират в страната си, и позволява под носа на служителите на реда, същите тези чуждестранни лумпени да раздават листовки, в които се призовава за насилие към същата тази полиция. От своя страна пък прокуратурата, която иначе се чуди какво да си изсмуче от пръстите, за да изиска забраната на Български Национален Съюз, отказва да разследва тези, които чрез плакати и лозунги публично възхваляват терористи, убивали беззащитни хора. И всичко това се допълва от ДАНС, които са заети с това да сравняват българските националисти с ислямски терористи и да плашат с тях обществото, но по никакъв начин не показват, че осъзнават опасността от левия терор. 

А има достатъчно индикации, че българските антифашисти поддържат тесни връзки с германските им съидейници. Не само, че всяка година германци присъстват на протеста срещу Луковмарш, но и представите на Антифа България се пътували до Германия, където в различни градове са били гости на местни антифашистки групи и са изнесли лекции, за да представят своята дейност. Трябва да сме наясно, че бруталното нападение срещу Паул Ржехачек в никакъв случай не е изключение, когато говорим за Антифа в Германия. Според доклад на Федералната служба за защита на конституцията в Германия през 2019 година антифашисти са извършили 921 политически мотивирани престъпления, свързани с насилие. Което е с цели 39,5% повишение спрямо предишната 2018 година. Това е примерът, на който тукашните леви лумпени искат да подражават, но все още нямат нито човешкия ресурс, нито обществената подкрепа, за да го осъществят.

Не веднъж сме предупреждавали от опасността, която произлиза от Антифа и сродните й движения. Ще го кажем и още веднъж: Антифашизмът не е нищо друго освен маска, зад която се прикрива политически тероризъм. Така е било в България преди 1944 г., така е в момента във всички държави, в които антифашистите са пуснали сериозни корени, така ще бъде и в България, ако заплахата не бъде осъзната. Крайно време е българските институции да вземат мерки, преди лявата зараза да е завладяла и родината ни. Но ако държавата не влезе във функциите си, то ние със сигурност няма да чакаме бездейно да се стигне до момента, в който да бъдем пребивани в собствените си домове, а ще вземем защитата си в собствени си ръце.

От bgns.net



Гласувай:
2



1. zarenkow - Искаш да кажеш,
13.03.2021 21:21
че Луков марш го забраняват фашисти, защото са против тях ли ?
Майтап :))). Точно обратно е , комунисти го забраняват, а националисти Българи са под девиза на Луков марш. Антифа навсякъде са чиста проба комунисти и леви радикали. На комунистите паролата е дръжте фашистите, без значение, че няма такива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1378598
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив