Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2021 22:08 - Унгария скочи: Плановете на Мюнхен да освети стадиона в цветовете на дъгата са опасни
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1076 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Унгарският външен министър
Петер Сиярто настоя, че плановете за осветяване на стадион "Алианц Арена" в цветовете на дъгата в знак на солидарност с ЛГБТ общността за мача от Евро 2020 между Унгария и Германия в сряда са "вредни и опасни", информира "Франс прес".

Местните власти в Мюнхен поискаха разрешение от УЕФА да осветят стадиона във "видим знак на солидарност с ЛГБТИ общността в Унгария".

Дясното унгарско правителство на Виктор Орбан прие миналата седмица закон, забраняващ "популяризирането" на хомосексуалността сред непълнолетни.

"Изключително вредно и опасно е да се смесват спортът и политиката", изтъкна Сиярто и допълни: "Историческият опит показва, че това е лошо и ако изобщо някой, германците със сигурност знаят това добре. Ние в Унгария приехме закон за защита на унгарските деца и сега те се борят срещу него в Западна Европа. (Осветяването) ясно показва намерението да се внесе политика в света на спорта, защото всички знаят за какво става въпрос."

Вчера УЕФА заяви, че е започнала разследване относно предполагаем хомофобски банер и маймунски звуци на първите два мача на Унгария от Евро 2020 в Будапеща.

Унгария трябва да спечели в сряда, за да има шанс да достигне до осминафиналите, докато Германия знае, че победа ще ѝ осигури място в следващата фаза на турнира.



Тагове:   Германия,   Унгария,   мач,   парад,   гей,   орбан,   Евро 2021,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377952
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив