Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2022 16:34 - Какво му стана на Радев и какво да чакаме на 2-ри октомври (Вот почему нажали на кнопку Радева)
Автор: dmihailov Категория: Политика   
Прочетен: 5637 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От умен и красив протестър и правоверен евро-атлантически генерал, Президентът направи зашеметяващ лупинг и отлетя на Североизток. Едва ли е останал някой, който да не е разбрал, че основните приоритети на Радев са три или всъщност един. За да няма грешки в превода, вот почему нажали на кнопку Радева:
  1. Слагане на ред в енергийния хаос - демек, да се диверсифицираме, ама не от руския газ, а напротив от американския и азербайджанския като възобновим преговорите с Русия и саботираме всичко останало. Така страна-член на ЕС ще легитимира исканията на Русия и ще оправдае бизнес съпротивата срещу санкциите в Европа;

  2. Да не се въвлича България във войната – т.е., да не се слагаме безотговорно на американците, а с достойнство да заявим на НАТО, че сме против и санкциите. С други думи, България е неутрална страна, която само формално (или насила) членува в НАТО и ЕС, а чуждите интереси (на НАТО и ЕС) не са в интерес на хората и бизнеса. Ето защо, Украйна и Русия трябва да се разберат с мирни преговори, да не говорим, че всъщност Запада ги провокира руснаците, които иначе са мирни и конструктивни хора, които си искат само своето - Украйна;

  3. Спиране на Македония за ЕС. Да се попречи на Македония е най-лесно изпълнимото искане на Русия. Поставя се, например патриотичното условие македонският парламент да приеме официално и завинаги, че македонски език няма, а в РСМ се говори и пише на македонски диалект, който ние компромисно и по европейски зачитаме.

Истината е че Радев даваше признаци, че е зависим от Русия още преди година (Да си припомним изпуснатото „Крим е вече руски“). Но заслепени от целта да се отърват от г-н Борисов демократичните българи подкрепиха Радев. Иначе, човекът (г-н Лозан Панов) си казваше, че Радев е „фалшив герой“.

Основната причина за лупинга на Радев може да е само една - пряк натиск от Русия. Тази хипотеза, издържана в конспиративно-шпионския жанр предполага, че там някъде в хладните и притъмнени зали на Кремъл, на чаша чай, се замисля и създава нов про-руски проект в България, който да изглежда по-привлекателен за младите и образовани хора и да е по-модерен и по-диалогичен със запада в сравнение с БСП. Този проект трябва да е по-грамотен и по-малко корумпиран от ГЕРБ и по-прикрит от агресивните и глуповати „Възраждане“ и „Атака“. За флагман на такъв проект може да претендира и Нинова и Станишев, но е най-добре това да е ново лице, зад което обаче отново да стоят зависимости – та нали в живота на всекиго/всякоя се е налагало да се правят компромиси... Така изгрява звездата на човек като Радев и хората около него. На фона на г-н Борисов той бързо замайва за пореден път главите на демократичните българи и чуждите посолства в София.

Кремъл обаче играе грубо и на 24.02.22 напада Украйна, за да си я върне, просто защото я счита за своя. А „на войне как на войне“! Когато проехтява „За Родину, за Сталину!“ се задействат всички канали за натиск върху правителството, което изненадва и Кремъл и Запада с твърдата си позиция. Радев вдига юмрук и под знака „Z” застават евроатлантиците от ГЕРБ, наред с патриотите от Възраждане и либералните защитници на малцинствата от ДПС. БСП малко шикалкави, но запазва конфронтацията си с Радев, поне засега. Сценичното и музикално оформление за свалянето на ПП/ДБ се поема на доброволчески начала от ИТН. Наистина, не е за вярване, че има такъв народ.

Докато свалят правителството обаче съзаклятниците неволно осветляват проекта „Радев“. Той е замислен стратегически като модерна и грамотна алтернатива на Борисов, но е жертван за тактическата задача да се свали прозападното правителство от власт.

Всичко това до тук, разбира се са само фантазии, които няма как да бъдат доказани. Освен, ако някоя сексапилна, но иначе талантлива психоаналитичка, прикрита като разследваща журналистка от Канал 1 не вкара Радев в хипнотичен транс, в който той с широко отворено очи, сам да си разкаже всичко пред камерата.

Може да има и други причини за лупинга на Радев. Те могат да са психо-властови, личностно-сексуални или дори въздушно-ефимерни (нали все пак е летец), но е малко вероятно да се извъртиш по този измекярски начин, освен ако не са ти опрели руски наган в слепоочието. Бил искал Радев повече власт и затова се е извъртял? Да, наистина, ако на 2 Октомври Запада не получи подобаващ шамар е възможно Проекта Радев да прерасне и в проект за промяна на Конституцията в посока Президентска или Почти-президентска република.

Какво, всъщност може да се очаква на 2 октомври? Нека да допуснем, че в НС влизат партиите ГЕРБ, ПП, БСП, ДБ, ДПС, Възраждане, ИТН са под въпрос, а партията на Стефан Янев не влиза.

 

  1. Коалиция Газпром с ИТН (ДПС, ГЕРБ, ИТН и Възраждане). Сметките показват, че ако ИТН влезе в следващото НС ще се запази мнозинството на коалицията, сполучливо наречена „Газпром“, която свали ПП/ДБ/БСП от власт. Ето защо за ИТН ще се плаща щедро. За преодоляване на изборния праг от 4% са необходими малко над 100-на хиляди гласа при текущата активност, от които ИТН сигурно има верни поне 30-на хиляди. За останалите 70 хиляди ще се предлагат поне по 100-на лева на глас, което е нищо пара за българската изборна сцена. Ако обаче този народ вземе парите и не гласува за Има такъв народ, сметките ще се объркат.

  2. Лява евро-коалиция (ПП/ДБ/БСП). Това е най-вероятният сценарий, ако ИТН не мине бариерата. ПП/ДБ/БСП успяват да направят мнозинство благодарение на прелелите гласове от ИТН и на повишената избирателна активност. БСП обаче започва да настоява за промяна на отношението към Русия и коалицията аха-аха пак да падне. Войната обаче преминава в по-тих конфликт; санкциите не се вдигат, но омекват и Западът започва да си говори с Русия, макар и с възмущение. Така коалицията доживява щастливи старини, а Нинова един ден става Президент. Радев губи гласове и прави Фондация за защита на прелетните птици, застрашени от ракетите HIMARS.

  3. Дясна евро-коалиция (ПП/ДБ/ГЕРБ). ПП/ДБ решават (с помощ от приятели) да се опрат на евро-атлантическото рамо на ГЕРБ вместо да рискуват с нови руски номера, този път от Бузлуджа. Така Запада си получава обратно България и забравя за кражбите на ГЕРБ, поне за кратко. ГЕРБ излиза временно от коалицията Газпром, потвърждавайки прозрението на Борисов, че на никого не му пука за корупция по време на война. БСП застава в позата на национално отговорна опозиция или заема мястото на ДБ, ако умните и красивите се погнусят от ГЕРБ. За да не бие на очи Борисов става почетен председател на ГЕРБ или се оттегля в някое емирство, което е по-малко вероятно. По подобен начин, Гешев е подменен с по-приемливо копие, но иначе България забравя за дълго за съдебната реформа.

  4. Коалиция на малцинството Газпром (ГЕРБ/ДПС/Възраждане/БСП). ПП/ДБ решават (с помощ от приятели), че коалирането с ГЕРБ ще ерозира и без това слабата демократична общност в България, което всъщност ще е в дългосрочна полза на Русия. Тогава се формира тясна коалиция Газпром без ИТН, която се подкрепя с мълчаливото съгласие на БСП. БСП пак застава в позата на национално отговорна опозиция и се държи като ИТН, но без Тошко, защото е „сериозна партия“. Коалицията е нестабилна, а БСП редуцира подкрепата си до 5% за сметка на Възраждане. Коалицията пада, Нинова губи председателския пост в БСП и на следващите избори Радев прави партия, която постепенно заема мястото на БСП в политическото пространство.

Иначе, защото в този пост става дума за Русия е добре да се напомни, че Русия не е Кремъл и че в Кремъл не винаги са седели хора като Путин. Имаше период в средата и в края на 80-те когато Кремъл бе по-демократичен от снишилата се София. По руската телевизия тогава се говореше по-свободно отколкото сега по БНТ, в метрото хората четяха Солжиницин, а Пинк Флойд концертираше в Москва. Но това удобно се забравя от българските демократи, които избухнаха едва след като Кремъл им организира свалянето на Тодор Живков.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dmihailov
Категория: Политика
Прочетен: 49654
Постинги: 16
Коментари: 23
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031