Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2022 22:22 - По кой път трябва да поеме българският национализъм?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 1484 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Тази неделя в щаба на БНС се проведе интересна дискусия на тема “По кой път трябва да поеме българският национализъм?”. В интерес на истината се получи доста смислен разговор на тази тема и не само по нея. Но, като че ли, основният въпрос, който остана без отговор е защо националистите не успяват, така да се каже “класират нагоре” и да подредят така нещата, че нещо да зависи и от тях в тази държава. Някои от участниците в дебата определиха националистите като маргинали ( такива, които стоят на края или в ъгъла) основателно или не.
  Но нека за момент да си представим обратната ситуация – националистите взимат властта или печелят голям процент на изборите. Какво ще се случи на практика? – движението изведнъж ще се напълни със всякакви кариеристи и мошенници, които нямат нищо общо с идеята, а просто само искат да се възползват от нея. Когато една партия дойде на власт, числото на желаещите да се присъединят към нея, нараства неимоверно много. Неслучайно, един германски държавен деятел от периода на Втората световна война е забранил да се приемат нови членове в неговата партия, след като тя идва на власт.
  На пръв поглед огромната част от проблемите пред които е изправена нашата държава и не само тя но и цялата европейска цивилизация са ясни – демографска криза ( или по-точно казано катастрофа) циганска и друга “малцинствена” престъпност, тотален морален колапс сред младежта - надеждата на всяко едно общество. Получава се някакъв парадокс – всичко е ясно, но огромната част от обществото, въпреки това остава безучастно към тези съдбоносни за нас проблеми и не покрепя тези, които искат наистина да променят тази тенденция.
  Истинският проблем се състои именно в това, че огромната част от обществото няма никаква представа за какво съществува - хората ходят по Земята и те не знаят за какво. Съвременната консуматорска идеология се опитва да ги успокои с тезата, че смисълът на живота им е да потребяват колкото се може повече вещи и услуги – да си купи десет телевизора, пет автомобила и т.н. Или да обиколят всички спа центрове, кебапчийници и ресторанти на Балканите и в Европа. Но след като завършат тази обиколка, уважаемите консуматори, за съжаление разбират, че са станали жертава на поредната илюзия и че цялата полза от това занимание е само още 20-30 кила отгоре.
  Какъв е и смисъла тогава, човек да бъде националист и да покрепя тази кауза?
  В интерес на истината в момента, истинският национализъм не предлага кой знае какви изкушения. Когато човек стане член на една такава организация, шансовете му да стане депутат или някакъв друг хрантутник на държавна служба, не са много големи, меко казано. По-скоро го очакват неприятности с властите и не само с тях, но много често и с най-близките му роднини и колеги.
  Но в крайна сметка такава е съдбата на всеки един човек тръгнал срещу течението. Именно в трудностите се калява характера на човека и като че ли много често по-важен е пътят, а не толкова крайната цел. Тази цел може да бъде постигната много години след като нас вече ни няма, но какво от това. Както сподели един от участниците в дискусията, хората в Западна Европа са започвали да строят катедрали с ясното съзнание, че нито те, нито дори техните внуци и правнуци ще успеят да видят крайният резултат от усилията си.
  Фактът, че в момента истинските националисти не са в много изгодна позиция не бива да ни отчайва, а по-скоро да ни стимулира да действаме още по-енергично в тази посока и да помним, че това е кауза, за която няма възраст – тя е за цял живот.



Гласувай:
3



1. born - Терминът "националисти" не звучи никак добре !
02.11.2022 22:36
Може би асоциациите с Третия райх, а в съвремието - с Украина (а защо не и Северна Македония), му придават и провокират твърде подозрително съдържание.
Като че ли "патриоти" има по- прилично звучене ?
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first NATIONALISTIC expert of TTAF.
цитирай
2. blagovesteliseev - Има само един път
02.11.2022 22:36
Какъв е - в блога ми става ясно.
цитирай
3. blagovesteliseev - по пътя на изпълнение на възложената ни от Бога задача
10.11.2022 23:10
Надеждата е в това, че историята има ход на развитие, който е в наша полза. Първо скоро животът на земята ще приключи и ще дойде видовден, възкресението на праведните. Дотогава Бог ще направи така, че България да премине най-леко през язвите. От нас се иска само едно - народът ни да приеме светлината на приключилия съд, като последна надежда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377962
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив