Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01 16:51 - Цецка Бачкова помете генерала: Атанасов продава ДСБ, прикляка на силните на деня
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цецка Бачкова помете генерала: Атанасов продава ДСБ, прикляка на силните на деня

Партията вегетира, а за председателя е важно само да си осигури старините, възмущава се ексдесебарката

Новини 15:15 - 10 Януари 2024 2698         image image Автор: Lupa.bg    

Заклетият опонент на ген. Атанасов и негов съперник на последните избори за лидерския стол в ДСБ Цецка Бачкова изригна с нова порция разкрития за тъмносиния шеф и залязващата му партия.   

Вече бившата десебарка се възмути искрено от кандидатурата на генерала за първия пост в парламента и пренебрегването на някогашните демократични каузи, подменени със стремеж за лична изгода и устрем към високи постове.  

ДСБ отдавна е сложена на тезгяха за продан. Цената още се договаря, но основното и единствено важното е, да осигури старините на Атанас Атанасов, написа Бачкова.

Дали ще е шеф на ДАНС, конституционен съдия или председател на парламента е въпрос на преговори. Жалкото е, че само това има значение за председателя на ДСБ.
Докато си вдигаше цената, всички активни хора бяха верни съмишленици. Нужни бяха политически позиции, програми, политики, протести… Взимахме си отпуск, за да спим на Орлов мост, вярвайки, че се борим срещу “завладяната държава”.

Днес вече всички ние, които не се продаваме, не сме нужни. Напротив - пречим на сглобките и сделките.

Тръпна в очакване колко умело може да търгува Атанасов и ще успее ли да продаде “изгодно” труда и надеждите на стотици хора, вярвали и работили за каузата.

И колко ли ще му платят за марката и носталгията, защото ДСБ отдавна не “произвежда” нито политици, нито политики, няма никакви съпротивителни сили и просто вегитира върху старите лаври, присламчването и приклякането на Атанасов пред силните на деня и нуждата от трудоустрояване на шепа хора, не успели с друго в живота.

Болно ми е, но познавайки партията това е моята оценка и чувствам дълг да я споделя. Оказа се, че шепа продажници се договориха и върнаха по-чисто от всякога всичко, срещу което се борихме. И нанесоха фатален удар върху вярата на българските избиратели, че в политиката може да има и принципни хора и партии.

Бачкова така и не успя да стане депутат, след като лично ген. Атанасов я бе задраскал от партийната листа. В крайна сметка, Бачкова стана естествен лидер на новото течение в политиката, опълчило се срещу закостенялото мислене, липсата на реформи и личните облаги.   

"Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя". Така описа тъмносинята партия Бачкова.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19876761
Постинги: 45092
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930