Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 14:02 - Колко лошо се живее в Турция според Deutsche Welle
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 2613 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.11.2010 14:10Турция: докажи, че си гей!   В Турция хомосексуалността се смята за душевно заболяване. Турската армия притежава най-богатата колекция от... гей-порно. Причината: гейовете нямат място в казармата, тъй като били душевно болни. Но за да убедят военните, че не симулират, те трябва да показват видеоматериал...

Турската армия строго следи за отбиването на всеобщата военна повинност. Всеки турчин е длъжен да служи за срок между 6 и 18 месеца, като изключение не се прави за никого. В казармата влизат както супер-популярни кинозвезди, така и бащи на многодетни семейства, че дори хора с недъзи.

Място в казармата няма само една група: гейовете. Турските военни смятат хомосексуалността за тежко душевно заболяване, поради което в турските военни болници непрекъснато се разиграват безумни сцени, доста по-различни от идилията на турските сериали...


Какво ти членство в ЕС?!

Гейовете, получили призовка, са принудени с какви ли не средства да убеждават лекарите с пагони, че не са „симуланти”, които просто искат да отърват казармата. Както коментира германското списание "Шпигел", ситуацията е толкова абсурдна, че не може дори нарочно да се измисли. Защото това отношение към гейовете е съвършено неприемливо през ХХІ-ви век, и то в една страна, която иска да влезе в ЕС.

Ислямско-консервативното правителство на премиера Ердоган ще бъде принудено да отговаря на още един пре-неприятен въпрос от Брюксел. Защото дори турската министърка на семейството Селма Алийе Каваф защитава позицията на военните, че хомосексуалността е душевно заболяване. А с това тя огласява и мнението на повечето турци.

С пудра и поличка...

На страниците на сп. "Шпигел" Максимилиан Поп разказва потресаващата история на един турски гей. Когато получил повиквателната, Аднан дълго мислил как да постъпи. Ако скрие сексуалната си ориентация, рискува да го разкрият, да го накажат, а вероятно и да го подложат на терор, побоища и изнасилвания. Ако пък я признае, ще трябва да я доказва, а след уволнението много трудно ще си намери работа с отметка във воената книжка, която гласи „сексуални отклонения”.

Аднан в крайна сметка обявил пред комисията, че е гей, а оттук насетне започнало ходенето по мъките. Първо - седмици наред във военната психиатрия, където го подложили на унизителни прегледи и „изпити”. После го накарали да донесе снимки, доказващи хомосексуалната му нагласа, тъй че Аднан се видял принуден да заснеме себе си и партньора си по време на секс и да предостави кадрите на комисията. Последното изпитание било поредното явяване пред комисията, за което се готвил заедно с адвокатка. По нейн съвет обръснал брадата и цялото си цяло, сложил си червило, пудра и поличка и през цялото време трябвало да се усмихва неловко - тъкмо такова поведение очаквала комисията от всички обратни...


Турски абсурди

Турските военни категорично опровергават твърдението, че изискват фото и видеоматериал от донаборниците, които се представят за гейове. Според допитване на една гей-организация обаче, близо една трета от засегнатите наистина били принудени да предоставят такива кадри на комисията. Адвокатката на Аднан смята, че подобно изискване е абсурдно.

Твърди се, че в Анкара вече имало проституиращи мъже, които срещу заплащане осигурявали такива кадри на донаборници, опитващи се да отърват службата.
В резултат от всичко това турската армия междувременно притежава най-богатата колекция от гей-порнофилми в страната - казва не без ирония адвокатката.Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1418831
Постинги: 414
Коментари: 710
Гласове: 1951
Архив