Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2020 14:32 - Главният прокурор Иван Гешев разпореди проверка на БНС
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В съобщението на прокуратурата лъжливо се твърди, че Луковмарш е забранен

С прессъобщение от днес следобед прокуратурата съобщи, че главният прокурор Иван Гешев е разпоредил да бъде направена незабавна проверка на дейността на Български Национален Съюз (Целия текст на прессъобщението може да прочетете тук).

В какво ще се изразява тази проверка и от какво е конкретно продиктувана в този момент не става ясно. Засега никой от прокуратурата не се е свързал с представители на БНС по какъвто и да е повод. Но едно изречение в краткия текст на прессъобщението издава нейната цел. “Организатор на траурно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков за 22.02.2020 г., което е забранено със Заповед на Кмета на Столична община” е записано в скоби след “Български Национален Съюз”. Точно един месец преди Луковмарш една такава немотивирана и непредизвикана с нищо проверка, не може да има друга цел, освен по някакъв начин да се опита да попречи на провеждането на марша.

Във въпросното изречение обаче има една лъжа, която не се наемаме да кажем, дали е продиктувана от глупост и некомпетентност в прокуратурата или от целенасоченото й желание да заблуди обществото. Тъй като българската прокуратура е известна и с двете неща, нито едно от тях не може да се изключи. Но неоспорим факт е, че Луковмарш не е забранен, защото с решение № 5173 от 25.07.2019 г. на Административен съд София-град, забраната на кмета на Столична община е отменена. И това решение е окончателно и не подлежи на обжалване! (Може да прочетете цялото съдебно решение тук). Това решение е много добре известно на Йорданка Фандъкова и би трябвало да е известно и на Иван Гешев. Защото обаче точно в този момент той разпорежда тази проверка?

От години факелното шествие в памет на ген. Луков е трън в очите на всички антибългарски кръгове в нашата Родина. Пъстрата скупщина от НПО-та, фондации, етнически организации, партии, държавни институции, антифашистки лумпени и чужди посолства опитва какво ли не, за да попречи на провеждането на марша – медиен натиск и лъжи, сплашвания и забрани. Но досега нищо не е спряло българските националисти да почетат паметта на един достоен български офицер, успешен държавник и кумир на националистична България. Явно тази година прокуратурата ще е инструментът, с който враговете на България ще опитат да постигнат целта си.

Още нещо, написано в прессъобщението, буди недоумение. Твърди се, че прокурорската проверка трябва да “установи дали са спазени изискванията на Закона за политическите партии.” Всеки, който поне малко се е интересувал от БНС, е наясно, че от своето създаване през 2001 година Български Национален Съюз е неправителствена организация и никога не е бил партия и съответно не е регистриран по този закон, а по закона за неправителствените организации с нестопанска цел. Но прокуратурата, образно казано, ще трябва да установи дали свинското месо отговаря на Българския държавен стандарт за мармалад. Дали това също е написано от некомпетентност или опит за манипулация, не се наемаме да гадаем.

Разпоредената проверка може да се разглежда и като част от масирана атака срещу Български Национален Съюз и въобще срещу националното движение в България, което придобива все по-голяма сила. Тази атака започна с делото срещу водача на БНС Звездомир Андронов, чието първо заседание беше само преди 2 дни. Днешното съобщение на прокуратурата е следващата крачка в тази кампания. Че двете са свързани и преследват обща цел е без съмнение. Също времето, в която се случват (точно един месец преди Луковмарш), не оставя съмнение, че става въпрос за координирано мероприятие срещу най-голямото събитие на националистите в България през годината.

Какво ще последва от тук нататък предстои да разберем. Разбира се своевременно ще ви информираме за всичко ново около този случай. Вече немалкото години на борба са ни научили, че може да очакваме всичко от тази антинационална система и нейните послушни слуги. Каквото обаче и да се случи, едно нещо трябва да разберат веднъж завинаги нашите врагове: Няма сила на земята, която да ни спре да почитаме нашите заслужили герои и да се борим за бъдещето на нашия народ!

От https://bgns.net/




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1387345
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив